8 leggyakoribb téma

Ismerje meg a nem esszenciális aminosavakat

789
HOZZÁSZÓLÁS:

Alaninaminosav

Stimulálja a glukagon nevű hormont. Cukrot szállít a májból az izomsejtekbe. E szállítás zavarai esetén fáradság léphet fel. Részt vesz a zsír mozgósításában. Különösen a rugalmas rostokban található. Termelődésének feltétele a piridixin jelenléte.

Aszparagin

Az ammóniák szállításában játszik közre, aszpartátból képződik és maga is aszpartátot képez. Csak egészséges sejtekben termelődik, rákos sejtek képtelenek erre. A fehérjékben fordul elő, és fontos szerepe van a fehérvérsejtek sejtfelismerésében. Használják a rákgyógyításban.

Aszpartát

Az idegrendszer aktiváló impulzusaiban átvivőként működik. Az agy központi részének fájdalomkezelő rendszerében fordul elő. Részt vesz a sejtanyagcserében. Az aszpartátot a baktériumok is használják, segítségével könnyebben mozognak a testben.

Glicin

Stimulálja a glukagonhormon cukorfelszabadítását. Bőven előfordul a csontokban, porcokban, bőrben és inakban, valamint a hemoglobinban. Csökkenti a gyomorirritációt.

Glutaminsav

Zavara esetén tüdőelváltozások és gyulladásos jelenségek kerülnek előtérbe és idegrendszeri zavarok lépnek fel. A glutaminsavnak az agykéreg működésében különösen fontos szerepe van. Hiánya esetén a feltételes reflexek hosszabb ideig tartó súlyos zavara következik be, gyakoriak a végtagbénulások. A tüdő- és idegi elváltozások mellett hiánya esetén a nyirokrendszer túltengése is jellemző.

Prolin

A glicinnel és valinnal együtt gazdagon található a rugalmas rostokban. Megnövelik a fehérvérsejtek mozgásképességét, serkentve ezzel az immunvédelmet.

Szerin

A glukagonhormon segítségével növeli a cukorfelszabadítást. A sejtfal zsíranyagaiban található, fontos szerepe van a sejtszabályozásban. A sejt külső és belső összeköttetésében játszik szerepet, a sejtcsatornákban is megtalálható. Az összeköttetésben úgy vesz részt, hogy magfehérjét szállít a sejtfalon keresztül. Valószínűleg az idegsejt-regenerációban is közreműködik. A gyomor- és bélrendszerben tevékenyen segíti a fehérjebontást, részt vesz a fehérvérsejtek tevékenységében.

Tirozin

Fontos a bőr pigmentháztartása szempontjából. A sejtcsatornákban található. Hiánya búskomorsághoz, egykedvűséghez, levertséghez, alacsony vérnyomáshoz, fáradsághoz, súlycsökkenéshez és alacsony testhőmérséklethez vezet.

789
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

9501
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]